První mostecký hudební pondělek v ZUŠ F. L. Gassmanna – KONCERT HOUSLISTY MILANA AL- ASHHABA

0
714

V pondělí 8. října zahájí vynikající mladý houslista Milan Al Ashhab Mostecké hudební pondělky v ZUŠ F. L. Gassmanna. Mostečané se mohou za pár dní tak těšit na bývalého absolventa zdejší ZUŠ, který patří jednoznačně k největším českým hudebním talentům a velmi úspěšně vystupuje v zahraničí.

VSTUPENKY ZAKOUPÍTE V ZUŠ F. L. GASSMANNA A V MĚSTSKÉM DIVADLE ZA 100 KČ PRO DOSPĚLÉ A ZA 50 KČ PRO DĚTI DO 15 LET A PRO SENIORY.

Milan Al-Ashhab má za sebou velmi úspěšný srpnový koncert v USA (v New Yorku), kam byl pozván po březnovém vítězství v mezinárodní světové soutěži New York Concert Artists and Associatess. Brzy jej čeká dokonce i recitál v sále slavné berlínské filharmonie.
Milan se narodil v roce 1992, hře na housle se začal věnovat od pěti let. Následně se jej v ZUŠ v Mostě a Konzervatoři v Teplicích věnovala zdejší vynikající pedagožka Květoslava Hasilová. Od roku 2012 je posluchačem HAMU v Praze ve třídě prof. Ivana Štrause. Na svém kontě má také např. 1. cenu a titul absolutního vítěze na Mezinárodní houslové soutěži Jaroslava Kociana v Ústí nad Orlicí v roce 2006 a 1. cenu v soutěži Georga Philippa Telemanna v polské Poznani v roce 2007. V roce 2010 získal 2. cenu na soutěži Luise Spohra ve Weimaru. V roce 2014 se stal i absolutním vítězem soutěžní přehlídky konzervatoří České republiky.

Mostecké hudební pondělky v ZUŠ F. L. Gassmanna by chtěly široké mostecké veřejnosti (včetně rodin a mládeže) pravidelně nabízet kvalitní hudbu zejména v podání mladých talentovaných umělců z našeho regionu.

Historie Mosteckých hudebních pondělků je velmi bohatá, neboť vznikly na podzim roku 1946, aby zájemce o vážnou hudbu seznamovaly se zajímavými interprety a hodnotnou hudbou. Zpočátku se koncerty konaly každé druhé pondělí, od 70. let pak v měsíčních intervalech, především v městském divadle. První zahraniční umělci navštívili Most v roce 1950 a 8. června 1953 se konal jubilejní 100. pondělek. V roce 1969 se v nově otevřené budově Lidové školy umění uskutečnil první hudební pondělek, na kterém koncertoval houslista Václav Hudeček. Na počátku roku 1984 dosáhl počet pondělků čísla 500. Poslední koncert Mosteckých hudebních pondělků se konal 14. června 1993. C
elkem se za 46 sezón uskutečnilo na 570 koncertů, recitálů a představení.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!